6 березня 2023, 14:26, Політика

Володимир Зеленський пообіцяв збільшити бюджети місцевих громад

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв збільшення бюджетів об’єднаних місцевих громад у найближчий час. Заява прозвучала під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних влад України, детальніше про який можна дізнатися у матеріалі AgroPolit.com.

Вже в березні Кабмін підготує рішення, які потрібні нашим громадам для бюджетної стійкості. Відповідні зміни до закону про державний бюджет України будуть запропоновані Верховній Раді, – сказав Зеленський.

В свою чергу, віце-прем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков підкреслив, що Кабмін готовий співпрацювати з представниками місцевого самоврядування і допомагати їм, шукаючи спільні рішення.

Кубраков підкреслив, що у всіх зараз спільна ціль – перемога України, а також її швидке відновлення після війни. Для громад головною метою таких зусиль залишається відновлення критичної інфраструктури, а також захищеність енергетичної інфраструктури.

Серед першочергових завдань Кубраков також назвав відновлення житла. За його словами, потрібна безпосередня фінансова підтримка ремонтів житла та безготівкові житлові сертифікати.

Як повідомляв AgroPolit.com, на Волині громади створюють інноваційний агрокластер. Українські підприємства можуть отримати статус критично важливих.

в