10 лютого 2023, 08:04, Рейдерство

Як запобігти рейдерству з реєстрацією договорів оренди на землю - оновлений механізм від Мін'юсту

У Мін’юсті роз’яснили оновлену процедуру, як запобігти рейдерству при реєстрацієї чи скасуванні договорів оренди на землю. Про це пише AgroPolit.com у матеріалі з посиланням на роз'яснення від начальника відділу внутрішнього контролю та моніторингу Офісу протидії рейдерству Міністерство юстиції України Анастасії Князєвої.

«Законодавством передбачено, що договір оренди земельної ділянки укладається в простій письмовій формі і за бажанням однієї із сторін може бути посвідчений нотаріально. Зазвичай, у подібних правовідносинах договори укладаються у простій письмовій формі, що на практиці може бути використано недобросовісними особами», – пише видання.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству» від 05.12.2019 № 340-IX (далі – Закону) було, запроваджено антирейдерський механізм, який може допомогти власнику, зокрема, земельної ділянки убезпечити від наведених вище ситуацій.

Більше про механізм читайте детально у матеріалові.

Нагадаємо, що експерт розповів у ексклюзивному блозі на AgroPolit.com, що очікує ринок оренди сільськогосподарських земель у 2023 році.

в