19 грудня 2022, 08:03, Торгівля

За рік понад 15 агропідприємств вже отримали експортні дозволи до ЄС

Протягом 2022 року понад п'ятнадцять аграрних підприємств отримали право експорту в Європу. Про це пише AgroPolit.com у матеріалі «Держпродспоживслужба: агроекспорт України – основні досягнення 2022 року», посилаючись на дані заступнці голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко. 

«Основний аспект, який вплинув на нього (експорт в ЄС – Авт.), – логістика. Завдяки фактору логістики ринок ЄС став цікавий більшій кількості українських підприємств. Активне його відкриття розпочалося з березня і до сьогодні більше 15 підприємств вже отримали експортні дозволи… Дозволи ЄС надає за 1-2 дні після подачі українськими підприємствами потрібного пакету документів. Україну підтримують. Коли говоримо про якість та безпечність продукції – тут поблажок немає. Стандарти ЄС досить високі. Отримавши статус кандидата на членство в ЄС – Україна підтвердила автоматично перехід на європейські високі стандарти якості», — заявила вона в рамках вебінару «Торгівля під час війни: потенціал виходу України на зовнішні ринки».

 За її словами, європейському ринку цікаві наша молочна, м’ясна, рибна продукція, мед, нішеві продукти (гірчиця, майонези), а також – вже звична європейцям органічна продукція.

Більше – про інші експортні ринки та вихід на ринок ЄС читайте у матеріалові.

Нагадаємо, що Держпродспоживслужба розповіла про новий механізм видачі міжнародних сертифікатів  експортерам.

в