2 грудня 2022, 17:21, Політика

Озвучено цілі об’єднання Мінінфраструктури та Міністерства розвитку громад

Об’єднання Міністерства інфраструктури та Міністерства розвитку громад та територій має на меті досягнення однієї ключової цілі – підвищення ефективності виконавчої влади в питанні управління відбудовою. Це потрібно зараз, коли  командою спільно з міжнародними партнерами та громадськістю розробляється Система цифрового управління відбудовою, а також поступово наповнюється Реєстр пошкодженого та знищеного майна. Про це заявив віцепрем'єр-міністр, міністр інфраструктури та регіонального розвитку Олександр Кубраков.

«Ці інтегровані одна з одною системи будуть охоплювати не тільки транспортну інфраструктуру, але й те, за що раніше відповідало Міністерство розвитку громад та територій – регіональний розвиток, будівництво, розвиток житлово-комунального господарства», – зазначив Кубраков.


За його словами, об’єднане міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури матиме краще розуміння загальної картини руйнувань та потреби відновлення, що дозволить значно покращити цифрове управління відбудовою.

В тому числі це надзвичайно важливо для громад, які мають розуміти, що відбувається з відновленням і знають, що їхня позиція буде врахована, а думка почута. Окрім цього, наша команда має успішний досвід реалізації масштабних проєктів у співпраці з іноземними державами та бізнесом, міжнародними фінансовими організаціями. Зокрема, спільними урядовими зусиллями у співпраці зі Світовим банком вдалось запустити процес формування Трастового фонду для відновлення України, розпочати стратегічну співпрацю зі США, Великобританією, Туреччиною щодо відбудови інфраструктури», – наголосив віцепрем'єр.

Іншим важливим напрямком він назвав завершення уже розпочатих реформ в сфері будівництва.

пільно з народними депутатами, іншими міністерствами уже працюємо над ініціативами щодо цифровізації процесів будівництва, децентралізації в сфері містобудування та посилення відповідальності за порушення. Нам є що запропонувати, адже Міністерство інфраструктури має успішний досвід антикорупційної реформи в Укравтодорі, змін в системі ціноутворення та закупівель у дорожній сфері», – наголосив Кубраков.

Також він зазначив, що потрібно завершити реформу децентралізації.

Адже за останні 7 років завдяки децентралізації місцеві громади отримали значний розвиток, але разом з можливостями громади повинні отримати і відповідальність», – наголосив Кубраков.


Наступним завданням він назвав наведення ладу у сфері енергоефективності.

Перше і головне – термомодернізація. Для мене це велика честь бути частиною команди Президента, допомагати нашій армії, нашим людям, нашій країні в найскладніші часи в історії нашої країни», – наголосив Кубраков.

Нагадаємо, що Олександра Кубракова призначили віце-прем’єром з відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури.

в