21 вересня 2022, 11:22, Держпідтримка

Названо 3 варіанти отримання фінансової підтримки аграріями у 2023 році

У 2023 році держава не виділятиме кошти на традиційні програми субсидування АПК. Проте передбачені гранти для садівництва та теплиць, кредитування аграріїв за програмою доступних кредитів «5-7-9» та залучення міжнародних донорів. Про це ідеться у матеріалі на АgroРolit.com.

Щодо фінансування садівництва та будівництва теплиць (відновлення зруйнованих та будівництво нових), на це передбачено 1,36 млрд грн. За програмою кредитування «5-7-9», аграрії зможуть залучати кредити в розмірі від 100 тис. до 90 млн грн під 0-9%.

Третій шлях – через гранти від міжнародних донорів. Саме тому на сайті Ради з’явився законопроєкт №8025, який легалізує міжнародну допомогу через різні механізми.Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що у Верховну Раду України внесено законопроєкт №8025 щодо державної підтримки сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану. Законопроєкт має підтримати логістику та покращити диверсифікацію українського експорту. Для цього потрібно розвивати альтернативні маршрути: залізничні, автомобільні, річкові.

в