24 вересня 2016, 14:33, Рослинництво

Україні нанесено 8 млн грн збитків від контрабанди лісу до Європи

Правоохоронці розслідують нанесення 8 млн грн збитків державі через незаконний експорт лісового матеріалу продукції з Житомирської області до Литви, Туреччини, Молдови та Угорщини. Про це йдеться в повідомленні департаменту захисту Національної економіки поліції на сайті Міністерства внутрішніх справ.

"В Житомирській області чиновники організували злочинну схему по експорту деревини. Внаслідок виведення в тінь частини обороту лісоматеріалів держава не отримувала податки та обов'язкові платежі... За попередніми даними, сума збитків становить 8 млн гн", - сказано в ньому.

Лісопродукцію високої якості правопорушники експортували за заниженою вартістю, при цьому реалізовували її в інші країни за європейськими цінами.

Наголошується, що транспортування продукції здійснювалася через безліч транзитних підприємств різних країн і всі українські державні підприємства лісової галузі.

Протягом 2015-2016 років держлісгоспи (державні лісові господарства) відправили компаніям Великобританії лісопродукції на 184 млн грн. Насправді вона експортувалася в Румунію за вищими цінами, ніж ті, які були передбачені в контрактах. І ще на 34,5 млн в Панаму, однак фактично дана продукція залишалася в Німеччині", - йдеться в повідомленні.

В ході 20 обшуків 22 вересня на території лісгоспів і за місцем проживання учасників справи правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, комп'ютерну техніку, жорсткі диски, чорнові записи, а також чисті бланки з відтисками печаток офшорних компаній Панами та компаній-нерезидентів з Литви, Туреччини, Молдови, Угорщини.

Українські новини

в