26 серпня 2022, 15:04, Земля

Оновлено Типовий договір оренди землі та продовжено пілотний проєкт про внесення до кадастру відомостей про земельні ділянки

Уряд постановою від 19 серпня 2022 року № 921  оновив Типовий договір оренди землі та продовжив пілотний проєкт щодо внесення до кадастру відомостей про земельні ділянки. Про це повідомляє АgroРolit.com. 

Типовий договір оренди землі був затверджений постановою від 3 березня 2004 року № 220, внесено зміни до розділу «Інші права та обов'язки сторін».

Ними визначається, що права та обов'язки сторін визначаються відповідно до Закону «Про оренду землі» № 161-XIV. Права та обов'язки сторін під час воєнного стану, його припинення або скасування в Україні або у відповідних окремих її місцевостях визначаються з урахуванням пунктів 27 і 28 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України.

Цією ж постановою пілотний проєкт щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками продовжено до 31 грудня 2023 року.

Нагадаємо, що в Україні від початку війни завершили понад 800 земельних аукціонів.

в