10 червня 2022, 18:00, Фінанси

В Україні відновлено відшкодування ПДВ експортерам

Україна відновила призупинену на 4 місяці систему відшкодування експортерам. Про це повідомив Данило Гетманцев, народний депутат України, фракція «Слуга народу».

«На жаль, ми вимушені були зупинити систему відшкодування на чотири місяці. Це не найдовший час, на який вона зупинялася в минулому. Але війна диктує свої умови і тому, дійсно, держава завинила бізнесу ПДВ, яке сьогодні починає вже відшкодовувати», – написав він.

Він зазначив, що реєстрація податкових накладних відбувається у штатному режимі.

«Я не чув про якісь проблеми з боку бізнесу щодо відмови в реєстрації чи блокування податкових накладних. Дійсно, безперечно, податкова не дасть можливості будь-яким шахрайствам з ПДВ. Ми не дамо можливості у військовий час займатися мародерством з основним податком – написав нардеп.

За його словами, всі чесні бізнеси, всі чесні бізнесмени без будь-яких обмежень отримають і відшкодування, і будуть користуватися системою відповідно до законодавства.

Нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів і профільний комітет парламенту обговорюють можливість часткового поновлення відшкодування податку на додану вартість для підприємств стратегічного значення. 

 

в