17 березня 2022, 13:00, Агрохімія

Уряд спростив доступ виробників сільгосппродукції до палива та пестицидів в умовах воєнного стану

Кабінет Міністрів України ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, палива та пестицидів в умовах воєнного стану. Про це на сторінці у Facebook написав міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Він повідомив, що наразі дозволено введення в обіг бензину та дизельного палива екологічних класів Євро3 і Євро 4, а також спрощено проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів.

«Завдяки цьому буде залучено додатковий ресурс пального для потреб с/г виробників», — зазначив міністр.

Також він додав, що сьогодні Президент України підпише закон про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20 % до 7 % (№ 7137-д).

Уряд спростив умови перевезення пестицидів та агрохімікатів автомобільним транспортом. Крім того, продовжено строк дії допусків на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами. Ця норма поширюється на період дії воєнного стану в Україні та протягом 90 днів після його припинення або скасування. Підкреслю, що спрощується виключно процес отримання ліцензії – усі питання безпеки транспортування та якості пестицидів й добрив буде дотримано на належному рівні», — написав Роман Лещенко.

Нагадаємо, у Мінагрополітики озвучили кроки для підтримки українських фермерів під час посівної.

 

в