28 лютого 2022, 17:00, Політика

ОЕСР заявила про посилення підтримки України

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) ухвалила рішення посилити підтримку України та припинити перемовин про членство РФ. Про це йдеться в заяві Ради ОЕСР. 

«ОЕСР наголошує на безумовній підтримці українського народу та демократичного Уряду України, а також осуджує повномасштабне вторгнення Російської Федерації», – ідеться у документі.

Повідомляється, що Рада ОЕСР вирішила офіційно припинити процес вступу Росії, який було заморожено у 2014 році.

«Рада ОЕСР продовжить оцінювати економічні та соціальні наслідки поточної широкомасштабної агресії Росії проти України та обговорюватиме вплив на енергетичний ринок і відповідну політику з керівниками Міжнародного енергетичного агентства й Агентства з ядерної енергії», – йдеться у повідомленні.

Організація економічного співробітництва та розвитку об'єднує 37 найбільш економічно розвинених країн світу: більшість держав Європейського Союзу, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея, Японія та інші. Мета її роботи – координація економічної політики провідних держав і погодження програм допомоги країнам, що розвиваються. ОЕСР активно співпрацює з державами світу, які не є членами організації (зокрема з Україною), у рамках спеціалізованих програм і міжнародних заходів.

Нагадаємо, що експерт розповів про першочергові кроки для збереження економіки України.

 

в