16 лютого 2022, 14:30, Політика

Нардеп закликав Держпродспоживслужбу не закривати пункти інспекційного пропуску у Маріуполі та Бердянську

Закриття пунктів інспекційного пропуску у Маріуполі та Бердянську – це підігрування Росії. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com.

На думку нардепа від «Європейської солідарності» Артура Герасимова, закривати пункти інспекційного пропуску категорично не можна.

«Закон – це правило. Його треба виконувати. Тим більше, що гроші у вас вже 4 роки в міністерстві на це є. А тепер питання: серед розданих матеріалів є перелік оцих прикордонних інспекційних постів, з поділом на ті, які будуть залишені, і ті, які будуть виключені з цього переліку, тобто будуть зачинені. Шановні колеги, в мене навіть не пропозиція, а дуже жорстке прохання. Коли ми говоримо про Маріупольський морський торговельний порт і про Бердянський морський торговельний порт, то це вже не питання тільки інспекційної перевірки – це політичне питання. Росія спеціально штучно створила блокаду Азовського моря, і якщо ми зараз закриємо ці інспекційні пункти, ми посилаємо просто вже не технічний, не технологічний, не логістичний, а політичний сигнал. Цього категорично не можна робити. Тому перше: я б хотів спитати голову Держпродспоживслужби: чи ви підтверджуєте, що ці пункти буде закрито? І прохання – перенести їх в ту частину, яка буде продовжувати діяти, незважаючи ні на що», –  повідомив Артур Герасимов.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, МЕРТ та Держпродспоживслужба розповіли буде чи ні зупинка імпорту продовольства та живих тварин.

 

 

в