8 лютого 2022, 08:26, Соціалка

Озвучено, скільки компаній в Україні видобувають та продають вітчизняний газ

На сьогодні в Україні існує понад 50 компаній, які займаються видобутком вітчизняного газу і продають його на внутрішньому ринку. Про це ідеться у матеріалі на АgroРolit.com.

«Не таке це вже й складне питання – навести лад у постачанні необхідних ресурсів. Адже сьогодні нам потрібно вийти на мінімальну кількість постачань газу на рівні 30 млн куб. м за доступною ціною, щоб не допустити краху в тих галузях, від яких залежить стабільність існування соціальної сфери України», – ідеться у матеріалі.

За результатами торгів з продажу газу українського видобутку 256 виробників отримали 18,2 млн куб. м на виготовлення соціально значущих продуктів на січень-лютий 2021 року. До покупців дешевого газу потрапили: борошномели та хлібопекарі (саме вони вибрали повністю січневу квоту), виробники молока пастеризованого, яєць курячих, птиці (тушка куряча) та олії соняшникової.

Порядок отримання газу затверджено постановою Кабінету Міністрів № 19 «Про затвердження Порядку організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість».

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що тепличні господарства не потрапили до переліку пільговиків, які отримують газ за зниженою ціною.

 

в