8 лютого 2022, 07:29, Політика

Іван Чайківський розповів, що дасть програма стимулювання створення доданої вартості економіці

В Україні необхідно створити умови для того, щоб відсоток експортованої сировини з країни зменшувався, а частка проданої назовні та всередині країни продукції з доданою вартістю збільшувалася. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com заявив секретар аграрного комітету, депутат «За майбутнє» Іван Чайківський.

«Зменшення ставки ПДВ до нуля для виробників продуктів харчування – це тільки перший крок у боротьбі за конкурентоспроможність зі світом. Ключове для нас – створювати додану вартість», – зазначив Чайківський.

Він додав, що в цій площині лежить відповідь на більшість питань, пов’язаних із заробітками бізнесу та держави, а також – створення нових робочих місць.

 

Адже тільки за минулий рік з країни виїхало 380 тис. людей! Тому уряду, президенту і всім нам слід думати, як цю тенденцію зупиняти. Нам потрібна програма стимулювання створення доданої вартості і загалом стратегічна програма економічного розвитку України», – наголосив Чайківський.

 Експерт наголосив, що таку комплексну програму слід ухвалювати якнайшвидше й тоді Україна перетвориться зі світового сировинного придатку на країну – виробника великої доданої вартості.

Нагадаємо, що Іван Чайківський назвав запобіжники на випадок продовольчої кризи.

 

в