4 лютого 2022, 09:05, Політика

У ВРУ зареєстрували законопроєкт про запровадження нульової ставки ПДВ для продуктів харчування

У Верховній Раді України  «Партія «За майбутнє» зареєструвала законопроєкт, яким пропонується застосувати нульовий ПДВ для продуктів харчування та знизити ПДВ до 7% на комунальні послуги. Про це на сторінці у Facebook повідомив член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

«Революція цін, якої всі чекали, але боялися навіть подумати про це. А поляки та інші європейські держави — не бояться , бо дбають про своїх людей, агровиробників та продовольчу безпеку своїх країн. Щоб захистити українців від росту цін на продукти харчування, щоб підтримати наших сільгосптоваровиробників та посилити продовольчу безпеку нашої держави — ми подаємо цей законопроект», — написав нардеп.

Він додав, що відсутність ПДВ здешевить кінцевий товар, люди зможуть його купувати більше, тим самим стимулюючи ріст виробництва.

Для держави це повернеться збільшенням податків від діяльності агросектору і переробників, в т.ч. і ПДФО для місцевих громад», — підсумував Іван Чайківський.

Нагадаємо, у інтерв'ю AgroPolit.com нардеп повідомив, що польська харчова промисловість та аграрії отримали від своєї влади мінімум на пів року знижену ставку ПДВ. Підстава – боротьба зі зростанням цін, від чого страждає і Україна. Такі новації можуть негативно вплинути на український ринок. Повний текст інтерв'ю читайте за посиланням.

в