31 грудня 2021, 12:35, Політика

Справедливий розподіл сплати ПДФО – це ключове питання для наповнення місцевих бюджетів

У Верховній Раді протягом 2021 року було зареєстровано низку законопроєктів щодо зміни порядку зарахування ПДФО. Податки повинні сплачуватись за місцем розміщення виробничих потужностей підприємств, їх відокремлених підрозділів! Таку думку в матеріалі AgroPolit.com висловила народний депутат України Лариса Білозір.

«Нині ми маємо ситуацію, коли компанії, працюючи в одному місці, сплачують податки із зарплат своїх працівників в іншому. Тобто місцеві громади, на територіях яких будь-яка юридична особа здійснює свою діяльність через утворені там відокремлені підрозділи (філії, відділення, цехи, бригади, тощо), недоотримують значні обсяги податку на доходи фізичних осіб! Це при тому, що ПДФО є основним бюджетоутворюючим джерелом надходжень у структурі доходів бюджетів місцевих громад, і саме за рахунок його обсягу вирішуються життєво важливі питання соціально-економічного розвитку громад. То де справедливість?», – задає питання Білозір.

Як повідомила нардеп, всі подані законопроєкти досі не розглянуті профільним комітетом, відповідно не включені до порядку денного. Час іде, доходи теж ідуть, але не в тому напрямку, де мають працювати на громади.

Детальніше ознайомитися з перспективами України у наступному році ви можете у матеріалі: Рік шторму – що чекає АПК та українців у 2022?

в