31 грудня 2021, 06:58, Політика

Уряд просять прийняти закон про нульову ставку для виробників харчової продукції

Уряд має зробити 2022 рік роком створення доданої вартості в АПК та інших важливих секторах економіки. Для цього потрібно прийняти закон про нульовий ПДВ для виробників харчової продукції, як це планують зробити у Європі. Таку заяву у матеріалі на AgroPolit.com зробив секретар Аграрного комітету Іван Чайківський.

За його словами, створення доданої вартості в агросекторі – це єдиний надійний довгостроковий рятувальний круг для нашої економіки.

«Уряд має зробити 2022 рік роком створення доданої вартості в АПК та інших важливих секторах економіки. Адже це світовий тренд. Курс на нього взяв днями і ЄС: нульовий ПДВ для усіх продуктів харчування, а також фруктів і овочів, планують запровадити в ЄС у рамках реформи податку на додану вартість. Згоди про це було досягнуто у Брюсселі в рамках тексту Директиви ЄС про ПДВ. Її планують запровадити у всіх країнах ЄС одночасно, орієнтовно в другому півріччі 2022 року»,– заявив Чайківський. 

Детальніше про це читайте у матеріалі: Як перевернути українську модель сировинного агровиробництва на створення доданої вартості – приклад рослинництва і тваринництва

в