23 листопада 2021, 16:00, Політика

Український бізнес вже втілює проекти в рамках угоди про декарбонізацію виробництва

Україна взяла участь у кліматичній конференції в Глазго вже з оновленим Другим національним внеском, де наша країна задекларувала зобов’язання долучитися до всесвітньої програми зі зменшення парникових викидів і опрацювати програму дій для бізнесу.  Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час виступу на круглому столі, організованого UBTA: «Життя після Глазго. Висновки після події та наступні кроки світової та української спільноти щодо зміни клімату».

«Ми бачимо, що сьогодні більшість українських компаній, в тому числі і аграрних, планують свій подальший розвиток з урахуванням програми з декарбонізації виробництва, а також реалізації пунктів програми Другого національно визначеного внеску (НВВ2)», – заявила Ольга Стефанішина.

За словами Ольги Стефанішиної, для бізнесу це питання важливе, оскільке він переважно працює з природними ресурсами.

Наше спільне завдання – створити надійну платформу для спілкування з бізнесом, організувати сталі зовнішні стосунки з ЄС та іншими країнами світу в рамках кліматичної угоди і забезпечити трансформування вітчизняних галузей з урахуванням вимог програми декарбонізації», – заявила Стефанішина.

Нагадаємо, представники уряду України та бізнесу (аграрного у тому числі) на початку листопада представили порядок денний з декарбонізації до 2030 року на саміті ООН з питань глобальної політики щодо зміни клімату. Одне з ключових питань – джерела фінансування українських бізнес-проектів зі зменшення викидів СО2 викидів. Серед компаній та організацій, які переймаються стратегією розвитку в рамках реалізації програми декарбонізації, активну позицію займають  UBTA, МХП та ДТЕК.

 

в