14 листопада 2021, 07:28, Політика

Аграрний комітет підтримав законопроєкт про стимулювання розвитку виноградарства

Аграрний комітет розглянув та підтримав підготовлений до другого читання законопроект щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні №2064. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Законопроєкт створює належні економічні і правові умови, сприятливі для розвитку виноградарства в Україні. Вносить зміни до Земельного кодексу України та Закону України «Про оренду землі», якими встановити мінімальний строк у 25 років для користування земельними ділянками під виноградниками або для їх закладання.

Зокрема, прийняття законопроекту сприятиме:

• створенню умов для ведення виноградарства в Україні;
• зменшенню обсягів списання продуктивних насаджень внаслідок закінчення термінів оренди землі та неможливістю її подовження;
• збільшенню обсягів закладення багаторічних насаджень.

Окрім цього, законопроектом врегульовуються питання відшкодування користувачу його витрат, здійсненних на закладення (посадку) та/або догляд за виноградниками, а також завданих збитків у разі дострокового припинення права користування земельною ділянкою.

У міністерстві зазначають, що документом врегульовуються питання відшкодування користувачу його витрат, здійснених на закладення (посадку) та/або догляд за виноградниками, а також завданих збитків у разі дострокового припинення права користування земельною ділянкою.

Нагадаємо, що в Україні прогнозують рекордно низький урожай винограду.

 

в