5 листопада 2021, 10:30, Земля

Фермери, які обробляють до 500 га землі, матимуть гарантії від держави для отримання кредитів у фінустановах

Банківське кредитування для малих фермерів стане простішим та доступнішим. Про це на сторінці у Facebook написав міністр аграрної політики Роман Лещенко, коментуючи прийняття законопроекту № 3205-2 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. 

«Я вже неодноразово повторював, що ринок землі не відбудеться без доступних і прозорих механізмів фінансування для агровиробників. Без цього неможлива повноцінна конкуренція на ринку. Відтепер малі та середні фермери зможуть ефективніше залучати необхідні кредитні ресурси для розвитку своєї господарської діяльності», — написав міністр.

Він додав, що завдяки законопроекту фермери, які обробляють до 500 га, матимуть гарантії від держави для отримання кредитів у фінустановах.

Фонд надаватиме гарантії в обсязі до 50 % непогашеної суми основного боргу та гарантії на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років», — повідомив Роман Лещенко.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №3205-2 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві». 

в