22 жовтня 2021, 10:00, Земля

Озвучено недоліки роботи ринку землі в Україні у перші 100 днів

Українці масово не сприйняли земельну реформу. Таку думку з трибуни Верховної Ради висловив народний депутат Вадим Івченко, передає AgroPolit.com.

«На минулому тижні урядовці обнародували підсумки 100 днів ринку землі. Що маємо? 100 днів термін сакральний. За цей термін можна або зробити або зруйнувати дуже багато. Можна чітко сьогодні сказати: цю реформу народ масово не сприйняв. Адже 28 тисяч угод і 70 тисяч га землі — це порівняно з 6 мільйонами пайщиків і 26 мільйонами га розпайованої землі майже ніщо!», — повідомив нардеп.

На думку Вадима Івченка, через недоліки земельної реформи українці не поспішають продавати свою землю.

За нашими даними на першому місці по земельним угодам — легалізація раніше укладених договорів. На другому — люди які продають з безвиході свої паї. На третьому — продажа підставним особам. Ось і весь ринок», — додав нардеп.

Він додав, що Україна сьогодні знаходиться в числі лідерів серед країн за загальною площею земель, які контролюють іноземні інвестори.

Мінагрополітики має рапортувати не про продані гектари, а про створені фермерські господарства і збільшення кількості робочих місць в сільській місцевості. Про стимули, які надали фермерам для розвиту бізнесу, а не заганяти їх в нові податки на гектар, чим зганяти з землі. Це все є підігрування транснаціональним корпораціям і фінансовим спекулянтам, які вже сьогодні з української землі отримують прибуток та годують своїх громадян», — підсумував Івченко.

Нагадаємо, названо ТОП-10 найдорожчих об’єктів купівлі-продажу землі.

Про результати роботи перших 100 днів ринку землі в Україні читайте у матеріалі - Перші сто днів роботи ринку землі – перевага на боці оренди.

в