21 жовтня 2021, 18:00, Політика

В Україні спростять процедуру реєстрації нових сортів рослин — ухвалено законопроект

Верховна Рада України проголосувала за основу законопроект №3680-д щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Законопроект підтримали 260 народних депутатів. 

«Щоразу спілкуючись з аграріями на цю тему, розумію наскільки це важливо. Всі ми знаємо, що існуюча нині процедура державної реєстрації насіння передбачає низку бюрократичних процедур, які очевидно не полегшують життя нашим аграріям. Як приклад, щоб отримати нові сорти рослин на ринку України потрібно пройти 3-4 роки усіляких реєстраційних процедур. Однозначно процес довготривалий та громіздкий. Потрібно спростити цей бюрократичний механізм, який давно заіржавів», — повідомив на сторінці у Facebook нардеп Микола Кучер.

Він додав, що проголосований законопроект спрямований на дерегуляцію законодавства у цій сфері та гармонізацію українського законодавства з європейським. Серед основного законопроект, зменшує формальну експертизу із 3 місяців до 20 днів.

Нагадаємо, аграрний комітет підтримав законопроект 3680-д щодо спрощення процедур реєстрації сортів рослин та обігу насіння.

в