21 жовтня 2021, 14:00, Політика

В Україні дозволять будувати аеропорти без відшкодувань аграріям та лісівникам

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект №6187 «Про внесення змін до частини першої статті 208 Земельного кодексу України (щодо сприяння будівництву аеропортів)». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Зазначається, що мета, на досягнення якої спрямований проект закону, є звільнення замовників будівництва від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва у разі відведення земельних ділянок відповідного цільового призначення для будівництва і розміщення аеропортів та об’єктів інфраструктури аеропортів, аеродромів та аеродромних об’єктів, що сприятиме розвитку авіаційної галузі в Україні.

Зокрема, проектом закону пропонується внести зміни до частини першої статті 208 Земельного кодексу України, відповідно до якої пропонується звільнити замовників будівництва від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва у випадку відведення земельних ділянок відповідного цільового призначення для будівництва і розміщення аеропортів та об’єктів інфраструктури аеропортів, аеродромів та аеродромних об’єктів.

Нагадаємо, в Україні місцеві органи влади перевірять на законність проведення земельної децентралізації.

в