5 вересня 2024, 18:01, Земля

Громадяни України можуть отримати землю безкоштовно, але є нюанс

Згідно з нормами Земельного кодексу України, кожен громадянин, який досяг 18 років, має право на отримання земельної ділянки у володіння. Про це розповідає 24 Канал.

Через воєнний стан процедура передачі земельних ділянок наразі призупинена. Згідно з Земельним кодексом України, кожен громадянин має право безкоштовно отримати землю для різних потреб, без обмежень щодо вибору місця розташування ділянки.

З 24 лютого 2022 року в Україні діє воєнний стан. Під час його дії, безоплатна передача земель державної та комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої передачі, а також розроблення такої документації заборонені.

Заборона не поширюється на:

  • Безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам будівель, розташованих на таких земельних ділянках.
  • Безоплатну передачу у приватну власність земельних ділянок громадянам України, які були передані в користування до набрання чинності Земельним кодексом.

Для безкоштовного отримання земельної ділянки з державної або комунальної власності, необхідно звернутися з клопотанням про надання дозволу на розробку проекту землеустрою до відповідного органу.

Як писав AgroPolit.com, в Україні встановили граничні обсяги експорту, щоб вистачило врожаю. Також юрособи нарощують присутність на ринку землі.

в