16 жовтня 2021, 07:30, Земля

Ринок землі: Вадим Івченко пояснив, чому в Україні не відбулося валу земельних операцій

Протягом трьох місяців діяльності ринку землі в Україні не відбулося валу земельних операцій через те, що  майже вся земля перебуває в оренді. Про це в інтерв'ю AgroPolit.com розповів депутат від «Батьківщини», член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політик Вадим Івченко.

«Порівняно невелика кількість операцій купівлі-продажу землі завдячується тому, що майже вся земля перебуває в оренді. Навіть ті, хто хотіли б і мають можливість купити землю – не можуть цього зробити, оскільки в середньому землю люди здавали в оренду на 10-15 років. Хто дасть нормальну ціну за землю, якщо ще 15 років не зможе нею користуватися? Продають землю за запропонованою ціною тільки ті, кому терміново потрібні гроші», – сказав він.

Більше читайте за посиланням.

В оновленій онлайн-мапі аналітики AgroPolit.com рахують середньозважену вартість 1 га землі для ведення товарного с/г виробництва з урахуванням усіх ділянок, яка станом на 11 жовтня 2021 року становить 92514 грн.  AgroPolit.com запустив цю мапу спільно з Zemelka.ua за підтримки нової земельної агенції Volodar.

Для довідки: максимальна вартість становить 2 949 100 грн площею 1,947 га в Київській області. На пресконференції (тут допишите как правильно) було озвучено середньозважену вартість 1 га землі в розмірі 32857 грн, яку вирахувано як середню ціну 95% ділянок, без урахування найдорожчих.

Нагадаємо, що власникам паїв та покупцям землі надано поради щодо проведення земельних операцій.

в