25 червня 2021, 11:30, Земля

Кабмін опублікував поради для ОТГ про розпорядження сільськогосподарськими землями

Впровадження земельної реформи та децентралізація підняли низку практичних питань, які цікавлять не лише представників ОТГ, але й пересічних землекористувачів: цифровізація, оренда та податки, інвентаризація земель, зміна цільового призначення, розпаювання та інші чутливі питання. У матеріалі AgroPolit.com опубліковані практичні поради Кабміну та фахівців із землеустрою щодо конкретних кроків під час реалізації земельної реформи та обігу земель сільськогосподарського призначення.

Наприклад, нещодавно відбулося підписання закону 1423-ІХ (законопроєкт 2194). Цей документ дає реальні повноваження органам місцевого самоврядування і величезні плюси для громад. Однак залишаються й ризики. Також законопроєкт про адмінтерустрій потрібно буде доповнити нормами, з урахуванням підписаного президентом законопроєкту 2194, про великі громади: скільки населених пунктів вони об’єднали в собі. Адже це вже єдність, це вже не розрізнені населені пункти, тому планувати свій розвиток має не центральна «садиба», не якийсь там віддалений населений пункт, а всі в цілому.

Детальніше про це читайте в матеріалі: Земельна децентралізація і громади: як зміниться життя ОТГ після запуску ринку землі та закону про геопросторові дані?

в