13 червня 2021, 07:00, Політика

Олег Бахматюк заявив, що хоче повернутися в Україну і готовий до переговорів

Український бізнесмен, засновник агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк заявив в інтерв'ю засновнику інтернет-видання «ГОРДОН» Дмитрові Гордону, що хоче повернутися в Україну, за межами якої зараз живе.

«Я думаю, мене [в Україні] заарештують і призначать заставу в розмірі 1 млрд грн», – сказав бізнесмен.

Бахматюк нагадав, що кримінальним провадженням стосовно нього займається Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), і заявив про готовність «сідати з усіма за стіл перемови», зокрема заради свого бізнесу.

«Я маю вирішити проблему. Мені потрібен результат, для результату потрібно, щоб компанія жила. У тому, щоб компанія жила, є інтерес держави і в цьому є інтерес мій як людини, яка будувала цю компанію. Плюс ще є інтерес зовнішніх кредиторів і низка інших факторів, про які ми говорили. Тому я сідатиму за стіл перемовин із будь-якою нормальною людиною», – пояснив бізнесмен.

Бахматюк зазначив, що, «коли розумні люди, які претендують на інтелігентність, розмовляють, можна когось переконати, а коли тебе б'ють палицею по голові, ти не можеш розмовляти».

Я рік тому вірив, що, якщо я логічно всім поясню, що втративши ці гроші в бюджет – мінус 1,5 млрд, що 13 тис. людей залишилися без роботи... Я зрозумів за рік, що це не працює. Це всім до одного місця. Я не готовий бути піддослідним кроликом. Зрозуміло, що будь-який нормальний компроміс – і я сідаю за стіл перемовин із будь-ким. Навіть із ворогом. Я емоції точно відкину вбік. Буде це чи ні? Ну, суспільство має дозріти», – вважає бізнесмен.

Нагадаємо, що Ukrlandfarming заручився підтримкою 151 депутата в запиті до генпрокурора про переслідування Бахматюка.

Бахматюк вважає, що «Ukrlandfarming» став об'єктом політичної помсти керівництва НАБУ.

 

в