12 червня 2021, 08:30, Політика

Олег Бахматюк підтримав деолігархізацію в Україні

Вплив олігархів в Україні потрібно обмежити. Про це, коментуючи законопроєкт про деолігархізацію, заявив в інтерв'ю засновнику видання «ГОРДОН» Дмитру Гордону український бізнесмен, власник агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк.

«Щодо питання деолігархізації, я вважаю, що вплив бізнесу на політику потрібно обмежити. Має бути прописано правила гри. [...] Для суспільства, я вважаю, однозначно це правильно. Знаєте, вивіска гарна, а що буде під вивіскою... Якщо це буде функція призначення ворогів народу, тоді це інакше називається. Якщо це будуть списки, які визначають за принципом лояльності або нелояльності, бажання або небажання, тоді це інакше називається», – сказав він.

Бізнесмен прогнозує, що закон ухвалять.

Чи правильно це згідно з порядком денним? Я вважаю, що [президент України Володимир] Зеленський підштовхує еліти, щоб вони сіли за стіл перемовин і працювали на країну», – пояснив Бахматюк.


За словами бізнесмена, він у курсі, що у списку – 13 олігархів, є і його прізвище.

Скажу, як я там опинився. Я вважаю, що це бажання, напевно, [екснардепа] Сергія Лещенка. Я не скажу, що мені приємно. Але людина, яка протягом майже двох років була за межами країни, має вплив на владу? Напевно, на владу іншої країни я маю вплив. Не має медіаактивів, не має політичних партій... І я думаю, це, напевно, більше бажання Сергія Лещенка, оскільки він один з інформаційних рупорів НАБУ... Але, найімовірніше, 99% суспільства розуміє, що це не так», – зазначив він.

Нагадаємо, що лег Бахматюк вважає, що Україна опинилася у світових трендах, оскільки може додатково поставляти продукцію на $10-15 млрд на рік і залучити 100 млрд під гарантії поставок на азіатські ринки.

в