друкувати


Мін'юст готує інструменти для блокування незаконних дій державних реєстраторів – Оніщук

11 червня 2021, 09:26

До кінця червня в систему державних реєстрів будуть запроваджені  технічні інструменти для блокували державними реєстраторами можливих незаконних дій. Про це у блозі на АgroРolit.com написала заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук.

«Вважливо вибудувати систему в держреєстрах таким чином, щоб держреєстратор, нотаріус, який здійснює таку дію, не мав можливості провести незаконну дію, а технічні інструменти блокували таке проведення. Зараз ми готуємо так звані острівці безпеки, які будуть вже до кінця червня запроваджені в систему державних реєстрів», – написала вона.

Також Оніщук дала дві практичні поради для власників землі.

Перше правило – подбайте про присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці, який сьогодні є так званим аграрним паспортом. Без такого номеру не можна буде здійснити жодної юридичної операції із землею.

Друге – потурбуйтеся, щоб відомості про ваші речові права перебували не лише на паперових носіях, а були внесені до відомостей держреєстрів. Для цього потрібно звернутися до нотаріуса або держреєстратора в тому числі через центри надання адмінпослуг.

Варто пам'ятати, що дотримання простих правил сьогодні є вкладом кожного українця в безпеку власності у майбутньому», – наголосила Оніщук.

Нагадаємо, як захистити право власності аграрію та основні схеми аграрного рейдерства.