8 червня 2021, 17:00, Політика

Уряд спростив оформлення оренди водних об’єктів

Кабінет міністрів затвердив Типовий договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об'єктом. Відповідна урядова постанова № 572 від 2 червня 2021 року набрала чинності 8 червня. 

Прийняте рішення дає можливість одночасно оформити оренду штучної водойми — ставка чи водосховища, земельної ділянки під водоймою та під прибережною захисною смугою чи гідротехнічною спорудою, повідомляє  Урядовий портал з посиланням на Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Типовий договір спрощує процедуру оформлення.

Рішенням передбачено:

• укладатиметься один договір замість двох - на штучну водойму, земельну ділянку під водоймою та під прибережною захисною смугою чи гідротехнічною спорудою;

• типовий договір враховує інтереси інших водокористувачів, які здійснюють спецводокористування, та забороняє орендарям перешкоджати їхній діяльності;

• орендар повинен здійснювати заходи з охорони та поліпшення екологічного стану водного об'єкта та дотримуватися встановлених режимів роботи.

Нагадаємо, що раніше ми писали, що передача водних об’єктів у власність громадян для ведення особистих селянських господарств (ОСГ) є грубим порушенням норм як земельного, так і водного законодавства.

в