28 січня 2021, 08:00, Політика

«Слуга народу» вирішить у понеділок, чи звільнять Миколу Сольського з посади голови аграрного комітету

У понеділок, 1 лютого, о 18.00 партія «Слуга народу» збирає екстрене засідання щодо ситуації в аграрному комітеті з недовірою до голови відомства Миколи Сольського. Про це пише головний редактор AgroPolit.com Наталія Білоусова у своєму блозі  «Відставка голови аграрного комітету Миколи Сольського та нова коаліція «Слуга народу-Батьківщина-Довіра» — є контакт?».

Повідомлялося, що 27 січня Миколу Сольського рекомендували усунути з посади голови аграрного комітету Верховної Ради. Зокрема, ініціативу підтримали 13 членів аграрного комітету (12 проголосували «проти»). 

Зазначалося, що причетними до усунення Сольського є Артем Чорноморов та так звана «група Павлюка», яка відпрацьовує замовлення однієї з груп впливу в Офісі Президента на заміщення посади глави аграрного комітету. Більше про це читайте за посиланням.

У свою чергу Артем Чорноморов такі чутки спростовує і каже, що це колективне рішення комітету.

Щоб там окремо якось збирались голоси – такого не було», — говорить він.

Не підтверджує він і чутки, що новим очільником аграрного комітету може стати Вадим Івченко.

Сумніваюся, що «Слуги» підтримають це», — говорить Артем Чорноморов.

Додамо, що рішення аграрного комітету тепер має підтримати 226 народних депутатів, лише тоді Миколу Сольського зможуть звільнити. Коли розглядатимуть це питання у сесісійній залі наразі невідомо.

Більше деталей читайте у блозі.  

 

в