21 грудня 2020, 07:15, Земля

АТ "Аграрний фонд": за рік продано 70 тис. т добрив із 109 тис т

Нині АТ «Аграрний фонд» завершує реалізацію закуплених добрив за максимально вигідною для них ціною. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд» Богдан Банчук.

За його словами, цей проєкт успадкували від попереднього менеджменту компанії.

«Коли я очолив Аграрний фонд, то на балансі було 109 тис. т добрив, близько 70 тис. з яких ми вже реалізували. Продаємо залишки цих мінеральних добрив і завершимо цю програму, бо така бізнес-модель вже себе вичерпала. Це не означає, що ми більше не будемо займатися мінеральними добривами. Якщо у сільгоспвиробників буде попит на відповідний товар, то ми можемо виступити посередником і задовольнити таку потребу. Однак довгострокових проєктів з великими додатковими затратами на логістику і зберігання добрив ми розпочинати не плануємо», – відзначив Банчук.

Нагадаємо, програма АТ «Аграрного фонду» із закупівель міндобрив виникла в умовах загрози дефіциту цього товару на внутрішньому ринку та зупинки українських хімічних підприємств. В результаті, за дорученням Кабміну, АТ «Аграрний фонд» закупив вітчизняні мінеральні добрива і таким чином не допустив зупинки хімпрому та наповнив ринок необхідними добривами.

 

в