20 листопада 2020, 08:10, Політика

Аграрний комітет ініціює перегляд видатків держбюджету на 2021 рік в агросекторі — ключові положення

За ініціативи народного депутата «Слуги народу», голови підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Олега Тарасова, на засіданні аграрного комітету було порушено питання щодо перегляду видатків держбюджету на 2021 рік в агросекторі. Про це йдеться у блозі на AgroPolit.com.

Обговоривши у колі народних депутатів та профільного заступника Міністра економіки дану проблематику під час засідання комітету, мною було запропоновано надіслати депутатське звернення прем’єр-міністру Денису Шмигалю, міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігорю Петрашку та міністру фінансів Сергію Марченку з наступними пропозиціями:

  • при підготовці урядом проекту бюджету на 2021 рік до другого читання забезпечити виділення бюджетних коштів на державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників у розмірі 1% випуску продукції у сільському господарстві та збільшити загальну суму видатків щодо підтримки аграрної галузі до 8,4 млрд. гривень;
  • переглянути напрями фінансової підтримки, поставивши пріоритети на ті, що пропонують і потребують представники агросектору, з обов’язковим обговоренням та погодженням напрямів з аграрним комітетом.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, 5 листопада парламент у першому читанні ухвалив проект закону №4000 «Про Державний бюджет України на 2021 рік». Детальніше про розподіл коштів для агросектору читайте у матеріалі - Держбюджет 2021: що дістанеться українському агросектору, селу, громадам та бізнесу.

в