друкувати


Проаналізовано основні показники аграрного бюджету на 2021 рік і чи вистачить грошей аграріям та громадам

11 листопада 2020, 08:07

Проаналізовано основні показники аграрного бюджету на 2021 рік і чи вистачить грошей аграріям та громадам, передбачені ухваленим у першому читанні законопроектом №4000. Про це можна дізнатися з аналітики AgroPolit.com Держбюджет 2021: що дістанеться українському агросектору, селу, громадам та бізнесу.

Документ передбачає держпідтримку аграріїв на рівні 4,5 млрд грн. Це на 500 млн грн більше, ніж пропонували у редакції законопроекту до того, як до нього внесли правки народні депутати.

«14 вересня уряд вчасно подав до ВРУ проект державного бюджету на 2021 рік, як це визначено Конституцією та Бюджетним кодексом. Проект є досить збалансованим і реальним до виконання. Це не просто фінансовий кошторис – це інструмент розвитку і зростання країни. У бюджеті передбачено достатньо для фінансування всіх пріоритетних потреб держави», – заявив з трибуни парламенту Міністр фінансів України Сергій Марченко

Нагадаємо, фактичний розмір дефіциту бюджету на 2021 рік наразі ніхто не береться прогнозувати. Уряд планує дефіцит на рівні 6%.