друкувати


У МЕРТ порахували прогнози екпорту та попиту на зернові та зернобобові у 2020/2021 маркетинговому році

4 листопада 2020, 07:05

У МЕРТ порахували прогнози екпорту та попиту на зернові та зернобобові у 2020/2021 маркетинговому році. У розпорядженні AgroPolit.com є прогнози у цифрах, які стосуються перспективи реалізації продукції українських виробників а також цінової політики на міжнародних ринках. 

Зокрема, за прогнозами МЕРТ у 2020/2021 маркетинговому році аграрії будуть мати до реалізації 68,7 млн т. зернових. Водночас особливо відзначають падіння експорту кукурудзи. 

Коронавірус

Нагадаємо, виробництво сільськогосподарської продукції в Україні падає: за період із січня по серпень 2020 року воно скоротилося на 9,9%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також експерти застерігали, що Україні варто бути уважною до ситуації на зовнішніх ринках, бо попри скорочення посівних площ у багатьох країнах світу, на світовому ринку пшениці буде вдосталь завдяки Австралії та Аргентині.

Сьогодні існують питання про те, куди вони свою пшеницю дінуть, адже у них зараз дуже напружені стосунки з Китаєм, а Індонезія (ключовий покупець австралійської пшениці) переходить на європейську та причорноморську пшеницю, тому, коли Австралія буде збирати свій врожай – це буде тиснути на ринок», – заявила менеджер з розвитку бізнесу однієї з аграрних компаній Олена Нероба.