друкувати


Від начальника до прибиральниці: 4 роки поспіль вінницька команда повністю контролювала Держгеокадастр, — заява

22 жовтня 2020, 08:10

Із 2015-го до 2019 року вінницька команда повністю контролювала Держгеокадастр. У відомстві за часів Максима Мартинюка навіть прибиральниці були з Вінницької області. Про це повідомив очільник Держгеокадастру Роман Лещенко, йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Він повідомив, що аудит встановив, що кожне державне підприємство працювало за своєю системою управлінського і бухгалтерського обліку. Тобто Держгеокадастру вони фактично не підпорядковувалися. Кожен жив в своїй системі координат, на кожному ДП був свій «царьок», який просто грабував підприємство. При цьому більшість керівників цих інститутів та ДП були походженням з Вінницької області.

«Наприклад, керівник, який за Максима Петровича Мартинюка був виконувачем обов’язків «Інституту землеустрою», після звільнення став лідером «Стратегії» Володимира Гройсмана Вінницької області і далі сповідує цінності класичної вінницької команди. Аналогічна ситуація і з колишнім керівником департаменту топографії і геодезії, бухгалтерами, аудиторами. У Держгеокадастрі за часів Максима Мартинюка навіть прибиральниці були з Вінницької області», — зазначив Роман Лещенко.

Такі сумні тенденції (мається на увазі сім висновків інвентаризації Держгеокадарстру. – Авт.) розпочалися з того моменту, коли чинний міністр екології Роман Абрамовський, будучи в 2015 році заступником міністра регіонального розвитку, представив пана Мартинюка Максима Петровича головою Держгеокадастру. З 2015 року до 2019 року вінницька команда повністю контролювала Держгеокадастр. Навіть попри те, що ця особа потім була виконувачем обов’язків міністра АПК. Все одно всі його люди залишалися. І вони досі частково там залишаються.

Ми їх звільняємо, а топових «менеджерів» забирає собі все той же пан Абрамовський. З останнього: звільнений мною заступник голови Держгеокадастру Краснолуцький за 6 годин після того став заступником міністра екології. Тому кадри не втрачаються. Вінницька команда продовжує переходити з однієї площини в іншу, але зберігає свої кадри і всіляко стверджує, що ще повернеться та наведе тут лад», — повідомив Роман Лещенко.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, Дубінський звинуватив Мартинюка у «кришуванні» земельної мафії в Україні.

AgroPolit.com проаналізував роботу Максима Мартинюка в Мінагрополітики. Про це читайте у матеріалі - Земельний «куратор» – перший рік Максима Мартинюка в Мінагрополітики.

Чому Максим Мартинюк самоліквідувався з Мінагро — читайте за посиланням.