24 липня 2020, 07:31, Держпідтримка

Озвучено напрями держпідтримки садівництва та хмелярства, очікувані у 2021-2023 роках

Напрямки держпідтримки садівництва та хмелярства, які очікує отримати сектор у 2021 році, озвучила президент Асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна. Про це вона розповіла у коментарі AgroPolit.com для публікації Держпідтримка 2021-2023 рр. очима представників сектора. Які кроки слід зробити уряду.

«Аналізуючи презентовану модель, ми бачимо, що всі наші пропозиції були зауважені під час формування програми Держпідтримки, враховуючи пропозиції по збільшенню компенсації при купівлі обладнання… На наступні три роки збільшується розмір Держпідтримки для секторів садівництва, виноградарства та хмелярства, що включає й галузь ягідництва. Отже, збільшується й розмір компенсації за купівлю садивного матеріалу, придбання ліній для сортування та заморожування, морозильні камери тощо», – сказала Кухтіна.

Нагадаємо, уряд затвердив порядок отримання держпідтримки фермерами та кооперативами, у яких вони беруть участь відповідно до бюджетної програми 1201150 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» у 2020 році. 

в