20 липня 2020, 10:16, Фінанси

На Кропивниччині створять інноваційні аграрні кластери

У межах стратегії розвитку регіону на 2021-2027 роки на Кіровоградщині планують  створити аграрні інноваційні кластери. Почнуть з інформаційного кластеру в рослинництві. Про це повідомляє gre4ka.info.  

Повідомляється, що Кіровоградська область на четвертому місці в Україні за природною родючість ґрунтів. Площа сільськогосподарських угідь 2 млн гектарів. 85% у сільському господарстві області належить рослинництву.

Кластер у регіоні розглядають, як розвиток бізнесу, зокрема аграрного, запровадження інновацій, розвиток територій, підвищення конкурентоспроможності малих підприємств.

«Це ідея, яку хочемо запустити з освітніми закладами», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Кузьмін.

За його словами, викладацький склад вишів може створювати проєкти і заробляти на цьому. Йдеться також про підготовку професійних кадрів для агробізнесу.

У створенні інформаційного кластеру в рослинництві в партнери розглядають провідні інноваційні аграрні підприємства, Інститут сільськогосподарського господарства Степу НАН України, а також Центральноукраїнський національний технічний університет. 

Нагадаємо, що Вінницька область у співпраці з Французькою Республікою реалізовує проєкт  децентралізованого співробітництва, у рамках якого в регіоні планують створити агрокластер.

 

 

в