24 серпня 2023, 11:07, Фінанси

Інспекторка Ради бізнес-омбудсмена назвала ключову податкову проблему агробізнесу

Кількість скарг до Ради бізнес-омбудсмена показує, що проблема бюджетного відшкодування ПДВ стала однією з головних для представників агробізнесу. Про це розповіла інспекторка Ради бізнес-омбудсмена Марія Козленко в блозі на AgroPolit.com.

До відповідних проблем інспекторка віднесла зменшення розміру бюджетного відшкодування ПДВ, а також затримки з поверненням відшкодування, навіть після підтвердження у суді. Показники Ради бізнес-омбудсмена вказують на те, що кількість таких проблем аграрного бізнесу повертається на довоєнний рівень.

Що ж до власне суті питань податкових органів до сум бюджетного відшкодування, то досить часто претензії зумовлені сумнівами у реальності постачання чи економічній обґрунтованості ціни постачання сільськогосподарських культур, фактичній наявності таких сільськогосподарських культур, зв’язку з господарською діяльністю певних придбань чи претензіями до контрагентів, як-то стосовно достатності їх земельного банку, сільськогосподарської техніки та працівників”, — зазначила Марія Козленко.

Як писав AgroPolit.comроботодавці України закликали світ допомогти з розблокуванням чорноморських портів. Також бюджети хочуть наповнювати за рахунок стягнення орендної плати за землю з держкомпаній

в