2 червня 2020, 07:30, Торгівля

Юрій Косюк розповів про ситуацію з експортом продукції МХП в Європу і країни Азії в умовах карантину

Власник агрохолдингу Миронівський хлібопродукт (МХП) Юрій Косюк розповів, чи відбулися зміни щодо експорту продукції в Європу і країни Азії в умовах карантину. Про це він повідомив у інтерв'ю журналу Новое время.

«Глобально нічого не змінилося. Трішки просіла Європа через зниження споживання, хоча всі наші підприємства, розташовані там, працюють. Виросли арабські ринки, Африка. Трохи Японія призакрита, але найближчим часом, я думаю, все знову відкриється. Загалом, якщо говорити в цілому, картинка без змін. Єдине — географія картинки дещо зрушила з боку Європи в бік Азії», — зазначив він.

На запитання, чи означає це, що у деяких українських виробників з'явилася можливість рвонути в експорті продовольчих товарів, Юрій Косюк відповів, що зараз немає такої можливості.

Нікуди ми, на жаль, не рвонемо. Так, ми можемо закривати невеликі дірки в продовольчих балансах інших країн, як правило країн третього світу, але великого прориву в економіці це нам не дасть. Всі говорять про можливості, але, я думаю, шкода, завдана коронавірусом і карантином світу, більша, ніж ті можливості, які виникають на тлі того, що відбувається», — зазначив він.

Нагадаємо, МХП збільшив виробництво курятини в I кварталі 2020 р.

 

в