друкувати


Аграрний ринок відреагував на закон про продаж землі 2178-10

1 квітня 2020, 12:29

Ухвалення законопроєкту про відкритий ринок землі 2178–10 викликало в професійних колах чимало суперечок та обговорень. AgroPolit.com зібрав думки представників ринку, політиків та експертів, детальніше тут – Закон про вільний обіг сільськогосподарської землі – реакція аграрного ринку, експертів та чиновників .

Якщо більшість (в тому числі і Володимир Зеленський) вирішила, що закон про вільний ринок землі – це необхідна складова для економічної стабільності України, то знайшлися і противники, чиї погляди на ситуацію кардинально відрізняються від поглядів прихильників вільного ринку землі.

 

Варто зауважити, що детальну базу даних про земельний фонд нашої країни та зручний гід по земельній реформі, ви можете знайти у «Земельному довіднику України 2020».

Нагадаємо, в ніч 30.03.2020р. народні обранці приступили до заключної частини розгляду правок до земельного закону та безпосередньо за голосування його у 2 читанні.

Я ставлю на голосування прийняття у другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками, з урахуванням усіх правок у додатковій таблиці законопроєкт №2178–10. Прошу підтримати та проголосувати. За – 259. Рішення прийнято», – заявив перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук під час процедури голосування у Верховній Раді.

Зокрема, «за» проголосували 259 парламентарів, проти – 24, утрималися – 3, не голосували – 29.