30 березня 2020, 14:00, Держпідтримка

Уряд збереже у повному обсязі фінансування для аграріїв і фермерів, – Шмигаль

Кабінет міністрів при підготовці змін до державного бюджету не має наміру зменшувати фінансування для аграріїв і фермерів. Про це своєму Телеграм-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Кабінет міністрів прораховує наслідки епідемії коронавірусу, і саме тому в оновленому бюджеті ми пропонуємо продовжити фінансування основних програм підтримки економіки. Після детального перегляду та аудиту всіх бюджетних програм ми плануємо зберегти фінансування в повному обсязі для наших аграріїв і фермерів. Підтримка сільськогосподарських товаровиробників не буде зменшена ні на гривню і складе лише в цьому році 4 млрд грн», – написав Шмигаль.

Також прем'єр зазначив, що уряд продовжує фінансування реформи оборонно-промислового комплексу, а витрати на новітні технології та нарощування потужностей для виготовлення оборонної продукції збережені на рівні 2,5 млрд грн. Планується зберегти майже на 100% фінансування будівництва і ремонту доріг.

Нагадаємо, що уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко повідомив, що держпідтримку аграріїв на 2020 рік збережуть на рівні 4 млрд грн. 

в