друкувати


Обмеження експорту агропродукції призведе до зростання безробіття, – ФАО

20 березня 2020, 10:19

Обмеження експорту агропродукції призведе до зростання безробіття в Україні. Про це у коментарі для SEEDS розповів економіст інвестиційного департаменту ФАО Андрій Ярмак. 

«Обмеження експорту – це популізм і дурість. Україна є нетто-експортером. У нас надлишок майже всіх продуктів. Якщо обмежити експорт, вони нікому не потрібні будуть у таких кількостях їх банально не зможу спожити навіть безкоштовно. Відповідно, просто викинуть на смітник і перестануть виробляти. І тоді виникне проблема дефіциту, вже на наступний рік. При цьому безліч людей втратить роботу», – говорить експерт.

Він вважає,що зараз потрібно не обмежувати, а підтримувати, навіть дотувати експорт, тому що світовий попит різко впав вже.

І у нас і без обмеження експорту вже є і будуть проблеми з експортом, – переконаний Андрій Ярмак.

Як впливає на світову/українську економіку та агросеткор пандемія корона вірусу? AgroPolit.com розібрався в темі і подає найсвіжіший фактаж та думки-прогнози провідних експертів. 

AgroPolit.com зібрав коментарі учасників ринку та предстаників влади щодо того, які проблеми слід вирішити та які заходи запровадити, аби ця епідемія пройшла з мінімальними збитками.