друкувати


У Мінекономіки повідомили, як коронавірус вплине на товарообіг України

30 січня 2020, 13:40

Вплив китайського коронавіруса на економіку України буде мінімальним через незначний обсяг зовнішнього туризму в країні. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов на прес-брифінгу за підсумками засідання уряду, передає Економічна правда.

«Зазвичай прямий ефект — це вплив на туризм — туризм сповільнюється. На жаль, а в цьому випадку — на радість, зовнішній туризм в Україні маленький — він становить всього 2% ВВП», — сказав він.

Милованов зазначив, що перевізники і туроператори, що працюють на зовнішніх ринках, зокрема з Китаєм, понесуть деякі витрати, пов'язані з евакуацією людей, проте в цілому вплив буде мінімальним.

На товарообіг поки що ми не прогнозуємо негативного впливу (коронавіруса — ред). Насправді, користуючись можливістю, ми зняли кілька бар'єрів для торгівлі, для експорту з Китаєм, але це не пов'язано з коронавірусів, — додав міністр.

Нагадаємо, 31 грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах невідомої пневмонії в місті Ухань. У січні стало відомо, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу. 

Повідомлялося, що через коронавірус стрімко падають ціни на агропродукцію.

Також експерти повідомляли, що Україні загрожує розширення торговельного дефіциту через коронавірус.