15 січня 2020, 07:29, Земля

Для створення українського блокчейну залучать іноземних партнерів, – Держгеокадастр

Щоби запровадити українську версію блокчейну, консультуються з країнами, де вже мають подібний досвід. Про це повідомив AgroPolit.com голова Держгеокадастру в ексклюзивному інтерв’ю – Денис Башлик: Держгеокадастр не повинен розпоряджатися землею.

«Ведемо перемовини з країнами, які вже визначили, як правильно реалізувати земельний блокчейн, наприклад, Грузією», – сказав Башлик.

Blockchain – база даних, яка записує інформацію «шарами». Аби її підробити, треба підробити зовнішні «шари». Така база даних буде корисною для кадастрів, які фіксують персональну інформацію про майно.

Нагадаємо, у 2018 році в Україні запускали пілотний проект (затверджений постановою Кабміну) про проведення земельних аукціонів для продажу права оренди на державні землі через майданчик ДП СЕТАМ. До нього було багато питань та критики. Згодом, голова громадської організації «Прозора земля» Володимир Коваленко заявляв, що Держгеокадастр має бути максимально автоматизованим та відповідати цілям проекту «Держава у смартфоні», запропонованого Володимиром Зеленським

в