друкувати


Земля та логістика. Два доручення Зеленського, які не встигло вповні виконати Мінекономіки у 2019 році

1 січня 2020, 16:14

Два доручення Володимира Зеленського, які не встигло вповні виконати Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства стосувалися землеустрою та АТ «Укрзалізниці». Про це свідчить аналіз Слово і діло.

По-перше, до кінця 2019 року відомство Тимофія Милованова не встигло закріпити ведення електронного документообігу, який стосується землеустрою. Закон «Про землеустрій» вимагає засвідчення як у паперовій, так і в електронній формі нормативно-технічних документів, держстандартів, норм і правил.

По-друге, Мінекономіки мусило підготувати план реструктуризації АТ «Укрзалізниці». Однак це завдання президента було виконано частково, бо представлення документа ще не відбулося.

До початку 2020 року відомство мало підготуватися до відкриття ринку землі, однак виконати це завдання зашкодили парламентарі – через низку дискусій у комітетах закон не прийняли у другому читанні у заплановані терміни та мають передати на голосування у січні.  

Нагадаємо, сам Милованов у останні дні грудня розповів, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства виконало 4 доручення президента Володимира Зеленського, які стосувались аграрного сектору.