26 грудня 2019, 08:55, Логістика/Техніка

УЗ проситиме владу надавати перевезенню зерна пріоритет у пік сезону, – Рязанцев

АТ Укрзалізниця звернеться до органів влади щодо пріоритизації перевезення зернових у пік сезону. Про це в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com розповів директор з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев

«На останній зустрічі з УЗА ми домовилися про спільне звернення до органів влади щодо пріоритизації перевезення зернових у пік сезону. Тобто ми можемо везти все підряд у вагонах, а можемо надавати перевагу якомусь конкретному продукту, наприклад, зерну. Сподіваюся, що вдасться це втілити в життя до наступного червня, а взагалі – що швидше, то краще. Система дуже проста: залежно від пріоритетів, які враховують фактор сезонності,  переміщується рухомий та тяговий склад»,  – сказав Рязанцев.

За його  словами, вона працюватиме без усіляких політичних  і інших вказівок .

Елеваторів, які пов’язані з логістичними артеріями – «Укрзалізницею» – наразі не вистачає від 40 до 65 млн т. Загалом покриття елеваторними потужностями по Україні становить 53%, – наголосив Рязанцев.

Нагадаємо, що розбудова спеціальних потужностей та елеваторів на західному кордоні України здешевить перевезення зернових вантажів та розвантажити морські порти й залізницю. 

в