17 грудня 2019, 09:30, Логістика/Техніка

В Укрзалізниці назвали механізми збільшення обсягів залізничних перевезень

У чотирьох українських містах планують створити хаби для подальшого перевезення продукції галузі на коротші відстані доступними видами транспорту. Про це на сторінці у Facebook повідомив директор з розвитку бізнесу АТ Укрзалізниця Андрій Рязанцев.

«Повернулись до питання створення хабів у місцях найбільшого вивантаження продукції. Історично таких місцевості чотири: Київ, Одеса, Львів і Харків. Саме на цих напрямках є економічний сенс утворювати хаби для подальшого перевезення продукції галузі на коротші відстані доступними видами транспорту. Було зазначено, що реалістично перший хаб може запрацювати у 2021 році», — зазначив Андрій Рязанцев.

Також він додав, щодо можливих шляхів нарощення та прискорення перевезень зазначено можливість формування маршрутів між станціями виробників та чотирма найбільшими станціями, де розташовані споживачі.

Це змусить виробників по новому поглянути на свої логістичні моделі. Тут можуть бути застосовані і новітні графікові маршрути, які вже здобули визнання зернового ринку», — написав Рязанцев.

За попередніми оцінками, до 25% перевезень мають шанс перейти на маршрутні та графікові відправлення. Відповідно обсяг перевезень може зрости на 10-12% , а швидкість обороту вагонів — прискоритись.

Нагадаємо, AgroPolit.com проаналізував підсумки сезону вантажоперевезень Укрзалізницею. Деталі — за посиланням.

 

в