друкувати


Милованов розповів, хто із його трьох аграрних замів за що відповідатиме

30 вересня 2019, 16:50

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов на своїй сторінці у facebook розповів про те, хто із його трьох аграрних замів за що відповідатиме. Вчора КМУ призначив ще 2 аграрних зами у підпорядкування Тимофія Милованова: Інну Мєтєлєву та Юлію Свириденко

«Команда заступників Міністерства економіки повністю сформована», – написав він.

 Тож Інна Мєтєлєва відповідатиме за питання розвитку аграрного та продовольчого ринку, інноваційно-інвестиційного розвитку сфери агропромислового виробництва, співробітництва з міжнародними організаціями з питань залучення міжнародної технічної допомоги в агропромисловий комплекс України.

Рада приєднатись до потужної команди Міністерства. В моїх пріоритетах: посилення економічної спроможності аграрного сектору економіки через безпосередній розвиток сільських територій, підприємництва та кооперації, а також регіональне та міжнародне співробітництво", – прокоментувала своє призначення Інна Мєтєлєва.

Милованов наголосив, що вона – економіст, має 10-річний досвід роботи в агропромисловому секторі економіки, була безпосередньо зайнятою у виробництві, зокрема в органічному, а також торгівлі, інвестиціях, розвитку регіональних ініціатив, проектах інноваційного розвитку та смарт-технологіях, як в Україні, так і на міжнародному рівні. Її досвід дозволить імплементувати ключові стратегії, що посилять економічну спроможність та взаємодію учасників аграрного ринку та конкурентоспроможність агропромислового сектору в цілому.

Юлія Свириденко на посаді опікуватиметься питаннями регіонального розвитку, формуванням та реалізацією державної регіональної політики, сферою стимулювання розвитку регіонів, децентралізацією тощо. Працювала директоркою департаменту економічного розвитку в галузі залучення інвестицій, першим заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Неправильно ототожнювати політику регіонального розвитку виключно з процесами децентралізації. Децентралізація є надважливою, але лише однією із складових державної політики регіонального розвитку. Перед нами стоїть завдання реформування країни, а отже – необхідності модернізації підходів і принципів до стимулювання розвитку регіонів", – зазначила Юлія Свириденко.

Її завданням буде розробка та впровадження консолідованої стратегії регіонального розвитку з урахуванням усіх складових. У поєднанні з земельною реформою, дерегуляцією підприємницької діяльності та ефективними секторальними реформами – це все створить передумови до залучення інвестицій, розвитку підприємницької діяльності в регіонах, а для людей – до конкретних відчутних зрушень в якості життя.

Також нагадаємо, що 6 вересня заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики офіційно призначеноТараса Висоцького

Обіймаючи посаду заступника міністра аграрного напряму, планую реалізувати наступні кроки: завершити більш ніж десятирічну земельну реформу, запровадивши ринок земель сільськогосподарського призначення; очистити аграрний сектор від збиткових, неефективних підприємств, передавши їх на приватизацію; побороти корупцію в сфері держаного регулювання та контролю ліквідувавши та/чи діджіталізувавши відповідні процедури; підвищити доходи зайнятих в АПК шляхом лібералізації ринку праці та підвищення кваліфікації працівників; підтримати децентралізацію, розвиток сільських територій та підвищення добробуту сільських жителів шляхом детінізації діяльності в аграрному секторі та підтримці малих виробників", — написав у Фейсбуці Тарас Висоцький.