16 липня 2019, 15:00, Політика

Міністр юстиції Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США

Міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дав дозвіл на екстрадицію українського бізнесмена, власника Group DF Дмитра Фірташа до США. Водночас українець поки залишається у Відні. Про це повідомляє dw.com.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що санкції Кабміну щодо російських добрив збагатять Фірташа та Медведчука. До слова, з 1 липня набула чинності постанова Кабміну, яка забороняє ввезення в Україну міндобрив з Росії. У Мінагрополітики розповіли, чи буде дефіцит добрив внаслідок заборони поставок із Росії. Більше про ситуацію із добривами — читайте у матеріалі AgroPolit.com «Все буде добрива: про наслідки для АПК торгового ембарго з 1 липня на поставки з РФ».

Зазначається, що у вівторок, 16 липня, у прес-службі міністерства юстиції Австрії, міністр Клеменс Яблонер (Clemens Jabloner) погодив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа до США. Таке рішення ухвалене після консультацій з Міністерством закордонних справ країни з урахуванням інтересів та міжнародних правових зобов'язань Австрії.

Питання подальшого доправлення українця до Сполучених Штатів наразі вирішує Земельний суд Відня.

 

в