друкувати


Володимир Зеленський: рішення щодо ринку землі запустять у вересні

20 червня 2019, 16:45

Рішення щодо відкриття ринку землі в Україні запустять у вересні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з бізнесом, оранізованої Європейською Бізнес-Асоціацією, передає власний кореспондент AgroPolit.com із місця події.

Також Зеленський розповів, чого чекати бізнесу найближчі роки.

Нагадаємо, раніше нардепи запропонували 4 варіанти поетапного відкриття ринку землі в Україні. У свою чергу, понад 70% аграріїв вважають, що право на придбання землі с/г призначення повинні мати лише українці. Ключові положення «Концепції обігу земель сільськогосподарського призначення» дивіться за посиланням.

Читати до теми: Порівняльний аналіз 5-ти законопроектів про обіг земель сільськогосподарського призначення

«Я — за (вільний ринок землі — прим). Хочемо це зробити цього року у вересні після формування уряду. Ми вже зустрічалися з міжнародними інвесторами», — зазначив Зеленський.

Він додав, що однією із проблем впровадження земельної реформи залишається необізнанність громадян.

Наше населення треба інформаційно підготувати — це проблема номер один. Людям слід зрозуміти, що після зняття мораторію землю не заберуть. Вони мають розуміти, яким був вплив окремих агрохолдингів, щоби не знімали мораторій. Іще одна проблема: на один земельний акт є кілька власників. Це також треба вирішити», — сказав Зеленський.

 

Наталія Білоусова, головний редактор AgroPolit.com